Om företaget


Historik

År 1911 bildades AB Japanska Konfektyrmagasinet av Karl G Pettersson och sonen Gustav Urban. Konditoriverksamheten hade då utvecklats mer och mer allt sedan Stockholmsutställningen 1897.

AB Japanska Konfektyrmagasinet blev mycket framgångsrikt och man öppnade flera butiker i Stockholm. Efter krigsutbrottet 1939 blev det stora problem med att få tag på råvaror och företaget ändrade verksamhet.

Företaget ombildades till fastighetsförvaltningsbolag. Under 50-talet övertog Per Urban (son till Gustav Urban) företaget och det ombildades till Per Urban Förvaltnings AB.

2003 avled Per Urban och 2005 övertog Knutte Alm företaget. Verksamheten ändrades och Aktiebolaget Knuttes Rör driver nu företaget vidare.

Sedan 2015 är Jonatan Luna delägare i företaget.

Verksamhetsbeskrivning

Vi utför service- och installationsarbeten och koncentrerar oss främst på fastigheter i Roslagen, med tyngdpunkten i Norrtälje. Vi utför general- och totalentreprenader och våra kunder är i huvudsak byggföretag samt fastighetsförvaltare.

Affärsidé

Vår affärsidé är att utföra service- och installationsarbeten åt kunder i Roslagen som efterstävar långsiktiga affärsrelationer. Detta utvecklas genom bra relationer och genom att finna former för att säkerställa utvecklingen av vårt teknikkunnande och hantverkskompetens.

Företagsfakta

Aktiebolaget Knuttes Rör

Org. Nr. 556010-1312

Bolaget grundat 1911. Aktiebolaget Knuttes Rör sedan 2006

Styrelse

Knutte Alm

Jonatan Luna

 

Bank och försäkringsbolag

Roslagens Sparbank

Svenska Handelsbanken

If Skadeförsäkring AB

Bankgiro: 5965-4905